Spring naar content

7 praktische tips voor vis transport

Vis transport

We zijn trots op onze reputatie als betrouwbaar en deskundig transportbedrijf. Met ons deskundig team en geavanceerde transportoplossingen leggen wij de lat hoog en leveren we altijd vis transport van topkwaliteit. Onze toewijding aan digitale innovatie, duurzaamheid en efficiëntie stelt ons in staat om uw visproducten veilig, vers en op tijd te leveren, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Kwaliteitseisen visvervoer

Farm Trans vindt het belangrijk om de kwaliteit, versheid en veiligheid van visvervoer te waarborgen en begrijpt dat dit van het grootste belang is. Door onze langdurige ervaring en diepe expertise streven wij de hoogste normen voor voedselveiligheid en kwaliteit na. We hebben strenge kwaliteitscontroles geïmplementeerd binnen onze supply chain. Zo is één van de belangrijkste aspecten het hanteren van strikte temperatuurregelingen.

We beschikken over geavanceerde gekoelde vrachtwagens die speciaal ontworpen zijn om visproducten op de juiste temperatuur te houden. Ons temperatuurregistratiesysteem monitort voortdurend de condities in de trailer, zodat we er zeker van zijn dat de visproducten op de optimale temperatuur worden vervoerd. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw visproducten in topconditie aankomen op de plaats van bestemming.

7 praktische tips voor vis transport

Vis is een gevoelig product waardoor het vervoeren ervan complex kan zijn. Zorgvuldige aandacht, goede voorbereiding en oog voor detail behouden de versheid en kwaliteit van de vis. Houd daarnaast rekening met de volgende factoren voor vis transport:

 1. Luchtcirculatie – Voldoende luchtcirculatie voorkomt condensvorming, wat schimmelgroei kan veroorzaken. Ventilatiesystemen kunnen hierbij helpen.
 2. Laad en los procedures – Zorg ervoor dat de vis voorzichtig wordt geladen en gelost om beschadiging te voorkomen. Zowel voor, tijdens als na het transport.
 3. Hygiëne – Zorg ervoor dat alle verpakkingsmaterialen en transportmiddelen grondig zijn gereinigd en gedesinfecteerd om de versheid van de vis te behouden en kruisbesmetting te voorkomen.
 4. Voedselveiligheid – Je doet er alles aan om je voedsel veilig te produceren, dus hoort ook voedselveilig transport daarbij. Zorg ervoor dat je een transporteur kiest die de voedselveiligheidsvoorschriften naleeft om de veiligheid en kwaliteit van je producten te behouden (o.a. HACCP, GMP+ FSA B4 Transport en FSSC 22000).
 5. Geavanceerde verpakkingsmaterialen – Overweeg het gebruik van innovatieve verpakkingsmaterialen zoals antimicrobiële films, vacuümverpakking of zelfklevende verpakkingen om de versheid van de vis te verlengen.
 6. Opleiding van personeel – Train het personeel in geavanceerde technieken voor het behandelen en vervoeren van vis.
 7. Duurzaamheid – Verduurzaam waar kan: maak bijvoorbeeld gebruik van herbruikbare verpakkingsmaterialen. Verminder afval door herbruikbare kratten of pallets te gebruiken. Dit bespaart ook kosten op langere termijn. Of kies voor een vervoerder die zich bewust inzet om zijn ecologische voetafdruk te verminderen.
Farm Trans conditioned truck

Mogelijkheden vistransport

Heb je verschillende vrachten, verschillende afleveradressen, verschillende volumes? Geen probleem! Wij berekenen de meest efficiënte en duurzame routes, jij blijft elk moment op de hoogte via live rapportages. Met groepage en crossdocking op onze eigen locaties in de Benelux combineren we slim de juiste vrachten bij elkaar. Zo leggen we geen kilometer te veel af, houden we de kosten laag en maken we vistransport zo duurzaam mogelijk.

Trailers
Onze geconditioneerde trailers zijn ingericht met de laatste technologie om jouw kwetsbare producten (voedsel)veilig en snel te vervoeren. Bij Farm Trans kunnen we jouw voedingsmiddelen vervoeren in verschillende trailers:

 • Mono Temp trailer
  Vervoert verse of diepgevroren voedingsmiddelen veilig onder één constante temperatuur, van -30 tot 30 graden Celsius.
 • Dual Temp trailer
  Vervoert meerdere verschillende voedingsmiddelen veilig onder twee constante temperaturen in één trailer, van -30 tot 30 graden Celsius.
 • Koel-vriestrailer
  Wil je zowel koelverse als diepvriesproducten distribueren? Onze koel-vriestrailer koelt en vriest in twee verschillende zones.

Vistransport op maat

Met onze expertise en innovatieve aanpak zorgen wij voor vis transport door heel Europa, inclusief het VK. Onze vestigingen in verschillende landen werken rechtstreeks samen, met duidelijke communicatie en eigen trucks in de landen van jouw wens. Zo bieden we oplossingen op maat voor jouw vistransport.  Vertrouw op Farm Trans voor efficiëntie, betrouwbaarheid en een persoonlijke benadering van jouw vistransport.

Farm Trans line art icon with packages in warehouse
Vragen of geïnteresseerd in vis transport? Neem contact met ons op!

Rob Goldenbeld | Sales Manager

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Of neem contact op via
info@farmtrans.com +31 (0) 168 745 299

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.