Spring naar content

Farm Trans Warehousing: geavanceerde en unieke mogelijkheden

Slim én snel
19 | 06 | 2024

Het warehouse en crossdock bieden geavanceerde, unieke mogelijkheden. Stephan legt uit: “Ons warehouse en crossdock zijn uniek, omdat wij zowel verse als diepvries producten op één plek verwerken en opslaan. De twee totaal verschillende productgroepen vergen aparte afhandeling, daar zijn wij expert in.” Plus de centrale locatie in Noord-België, met een afstand van 20 minuten naar Nederland en één uur naar Duitsland, maakt het warehouse en crossdock een interessante dienstverlenging.

 

Met deze dienstuitbreiding biedt Farm Trans volledige logistieke oplossingen, Stephan: “Het mooiste is om alles van A tot Z te organiseren voor een klant.” Onze dienstverlenende houding komt ook tot uiting in deze entiteit, zoals Stephan toelicht: “Bij nieuwe aanvragen kijken we samen met onze klant naar wat hun wensen zijn en het juiste moment om te starten. Op basis van deze verkenning creëren we een onboarding, waarin we het volledige proces beschrijven. Zo weten onze klanten wat ze mogen verwachten. Daarnaast ontwikkelen we continue nieuwe diensten om voorop te blijven lopen in onze dienstverlening. Twee nieuwe diensten zijn: containerafhandeling en value added logistics services.”

 

Innovatie staat centraal bij Farm Trans Warehousing. Stephan vertelt over de laatste verbeteringen: “In onze diepvries- en koelcellen hebben we de capaciteit verhoogt, letterlijk en figuurlijk: we hebben nieuwe stellingen geplaatst in de hoogte. We hebben een grote stap gezet in het optimaal benutten van onze capaciteit.”

 

Naast innovatie is veiligheid een dagelijks aandachtspunt. Stephan licht toe wat Farm Trans onderneemt: “We zorgen voor de juiste werkinstructies voor onze medewerkers en stellen de juiste middelen beschikbaar, zoals diepvriespakken en andere gepaste kledij.” Om nog meer handvatten aan te bieden, organiseert Farm Trans regelmatig trainingen. Stephan: “Onze medewerkers moeten de juiste certificeringen hebben om met een heftruck of een terminal trekker te werken. We hanteren standaard schoonmaakprotocollen en vaste controles, vastgelegd in een checklist die voldoet aan de geldende eisen.”

 

IT vormt een integraal onderdeel van het warehouse: binnen de hele keten heeft iedereen zijn eigen stukje. Stephan benadrukt het cruciale belang van het Warehouse Management Systeem (WMS): “Het WMS koppelt alle systemen binnen het warehouse en crossdock, waardoor ze snel en efficiënt met elkaar en met andere afdelingen binnen Farm Trans communiceren. Hierdoor beschikken we over een enorme lading aan data waarmee wij onze klanten ondersteunen en informeren over hun logistiek. In het WMS houden we onder andere voorraden bij, bewaken we de temperatuur van de koel- en vriescellen en meer.”

 

Bij het kijken naar de toekomst voorziet Stephan groei: “We bieden altijd de juiste capaciteit voor zowel verse als diepgevroren goederen. Daarnaast houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, integreren we tijdig nieuwe tools en groeien we als organisatie mee met de trends. Onze klanten blijven centraal staan: We luisteren altijd naar de behoefte van onze klanten waarbij de focus ligt op het volledig ontzorgen van hen.”