Spring naar content

6 tips voor groentetransport

Groentetransport

Farm Trans vervoert jouw groente door heel Europa, inclusief het VK, op de juiste manier waardoor de kwaliteit en versheid bewaard blijven gedurende het hele transportproces. Onze geavanceerde koelingssystemen spelen hier een grote rol in. Met onze ervaring en innovatieve technologieën zorgen we ervoor dat jouw groente in topconditie aankomen op de plaats van bestemming. Daarnaast is ons groentetransport transparant en betrouwbaar dankzij onze IT-systemen en real-time tracking.

Farm Trans line art icon bulk truck

6 tips voor groente transport

Farm Trans houdt rekening met alle specifieke behoeften die nodig zijn voor groente transport. Elke groentesoort heeft andere vereisten om de kwaliteit gedurende transport te behouden. De volgende tips voor groente transport  helpen om vrachten in perfecte staat op bestemming te krijgen:

  1. Verpakking – Voorkom beschadiging van de groenten tijdens transport door deze goed te verpakken en beschermen. Gebruik hiervoor geschikte verpakkingsmaterialen zoals kartonnen dozen, plastic bakken of kratten.
  2. Ventilatie – Sommige groenten, zoals bladgroenten, hebben goede ventilatie nodig om condensvorming en schimmelvorming te voorkomen. Zorg voor voldoende luchtstroomtijdens groente transport.
  3. Voedselveiligheid – Het is cruciaal dat groenten niet in contact komen met potentieel schadelijke stoffen of andere producten die contaminatie kunnen veroorzaken. Je doet er alles aan om je voedsel veilig te produceren, dus hoort ook voedselveilig transport daarbij. Zorg ervoor dat je een transporteur kiest die de voedselveiligheidsvoorschriften naleeft om de veiligheid en kwaliteit van je producten te behouden (o.a. HACCP, GMP+ FSA B4 Transport en FSSC 22000).
  4. Laden en lossen – Door geschikte hulpmiddelen in te zetten tijdens laden en lossen, wordt schade voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een heftruck of pallets.
  5. Communicatie – Het is bij iedereen bekend dat goede communicatie belangrijk is. Wanneer alle betrokken logistieke partijen goed communiceren, verloopt het groente transport soepel.
  6. Duurzaamheid – Verduurzaam waar kan: maak bijvoorbeeld gebruik van herbruikbare verpakkingsmaterialen. Verminder afval door herbruikbare kratten of pallets te gebruiken. Dit bespaart ook kosten op langere termijn. Of kies voor een vervoerder die zich bewust inzet om zijn ecologische voetafdruk te verminderen.

De juiste temperatuur voor groente transport

Groente transport vereist specifieke omstandigheden. Hierdoor behoud je de versheid en kwaliteit van jouw producten. Alle koeltrailers van Farm Trans zijn voorzien van geavanceerde koelsystemen. Het koelsysteem zorgt ervoor dat de groenten op de juiste temperatuur blijven. Vanaf het moment dat de groenten worden opgehaald tot aan de uiteindelijke bestemming: de temperatuur blijft op de optimale niveaus. Daarnaast zijn onze ervaren chauffeurs getraind in het omgaan met groenten en weten ze precies hoe ze de kwaliteit kunnen waarborgen tijdens het transporteren van groenten.

Opslag van groente

Farm Trans heeft vriescellen (-20) en koelruimtes (0-4) die voldoen aan de specifieke eisen van groente opslag. Door geavanceerde koeling-, ventilatie-, en bevochttingssystemen te gebruiken, houden we de kwaliteit van groenten en andere voedingsmiddelen optimaal. Onze opslagfaciliteiten voldoen aan de strikte hygiëne- en veiligheidsnormen. Wat dit betekent? Jouw groente worden op de best mogelijke manier opgeslagen en voorbereid voor verdere distributie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Of neem contact op via
info@farmtrans.com +31 (0) 168 745 299

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Farm Trans portret Rob

Vragen of geïnteresseerd in groentetransport? Neem contact met ons op!

Rob Goldenbeld