Spring naar content

8 tips voor groente- en fruittransport

Groente- en fruittransport

Farm Trans is gespecialiseerd in groente- en fruittransport onder optimale omstandigheden. Onze geconditioneerde logistiekdiensten zorgen ervoor dat jouw groente en fruit producten vers en van hoge kwaliteit blijven tijdens transport, opslag en crossdocking. Daarnaast zorgen we voor voedselveilig en snel AGF-transport naar elke gewenste locatie in Europa, inclusief het VK.

Farm Trans conditioned truck

8 tips voor groente- en fruittransport

Farm Trans geeft zorgvuldige aandacht aan de planning en details van groente en fruit transport. Hiermee behouden we de kwaliteit en verheid van de producten. Door de volgende tips te volgen, kan je jouw AGF-transport verbeteren:

  1. Ventilatie – Voorkom vocht en gassen door de trailer voldoende te ventileren. Dit helpt om de versheid van groente en fruit te behouden en schimmelvorming te verminderen.
  2. Documentatie – Zorg voor duidelijke documentatie die de inhoud van de zending beschrijven, inclusief de oorsprong, bestemming, houdbaarheidsdatum en specifieke instructies voor behandeling en opslag.
  3. Voedselveiligheid – Je doet er alles aan om je voedsel veilig te produceren, dus hoort ook voedselveilig transport daarbij. Zorg ervoor dat je een transporteur kiest die de voedselveiligheidsvoorschriften naleeft om de veiligheid en kwaliteit van je producten te behouden (o.a. HACCP, GMP+ FSA B4 Transport en FSSC 22000).
  4. Temperatuurbeheersing – Groenten en fruit zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Een goede temperatuurbeheersing in de trailer voorkomt bederf. Voor verschillende soorten producten zijn verschillende temperaturen vereist, pas de koeling aan op basis van de behoeften van de lading.
  5. Kruisbesmetting – Voorkom kruisbesmetting met andere producten tijdens groente en fruit transport en opslag. Zorg daarom voor gescheiden transport van verschillende producten.
  6. Duurzaamheid – Verduurzaam waar kan: kies bijvoorbeeld voor een vervoerder die zich bewust inzet om zijn ecologische voetafdruk te verminderen. Of verminder afval door gebruik te maken van herbruikbare verpakkingsmaterialen. Dit bespaart ook kosten op langere termijn. Of kies
  7. Verpakking – Gebruik geschikte verpakkingsmaterialen om schade en kneuzingen te minimaliseren. Zachte vruchten en groenten kunnen bijvoorbeeld worden verpakt in schuim of kartonnen trays.
  8. Routeplanning –  Het is belangrijk dat het transport van bederfelijke producten zo zorgvuldig mogelijk wordt gepland om eventuele vertragingen te verminderen.

Kwaliteitseisen AGF- transport

Wij stellen hoge kwaliteitseisen voor het transport van AGF-producten. Door de juiste omstandigheden te handhaven, behouden we de versheid en kwaliteit van groente en fruit. Om dit te waarborgen hebben we strenge kwaliteitscontroles geïmplementeerd binnen onze supply chain. Zo is één van de belangrijkste aspecten het hanteren van strikte temperatuurregelingen. Farm Trans beschikt over geavanceerde gekoelde trailers met temperatuurregistratiesysteem. Dit systeem monitort voortdurend de condities in de trailers, zodat we er zeker van zijn dat we de groente en fruit op de optimale temperatuur vervoeren.

We bieden diverse mogelijkheden voor groente en fruit transport: of je nu kleine of grote hoeveelheden groente en fruit producten wilt verzenden, Farm Trans heeft de capaciteit en expertise om aan jouw transportbehoeften te voldoen. Hoe we dat doen? Onze goed onderhouden vloot van geconditioneerde vrachtwagens en ons sterke distributienetwerk stellen ons in staat om jouw zendingen efficiënt en betrouwbaar te vervoeren. We bieden flexibele opties zoals groepage, deelladingen en complete vrachten, zodat we kunnen inspelen op jouw specifieke wensen.

Onze vestigingen in verschillende landen werken rechtstreeks samen, met duidelijke communicatie en eigen trucks in Europese landen, inclusief het VK, van jouw wens. Je kunt jouw vracht altijd en overal live volgen middels onze IT-systemen en real-time trackers. Onze logistieke professionals staan klaar om je te helpen bij het plannen en organiseren van jouw groente en fruit transport. Ze kunnen advies geven en oplossingen op maat bieden om een soepele en efficiënte levering te garanderen. Vertrouw op Farm Trans voor efficiëntie, betrouwbaarheid en een persoonlijke benadering van jouw AGF-transport.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Of neem contact op via
info@farmtrans.com +31 (0) 168 745 299

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Farm Trans portret Rob

Vragen of geïnteresseerd in groente- en fruittransport? Neem contact met ons op!

Rob Goldenbeld