Spring naar content

Sustainability

Duurzaam transport CO2-neutraal in 2030

Duurzaam transport speelt al jaren een belangrijke rol binnen Farm Trans. Als logistiek dienstverlener met agrarische achtergrond vinden we het volkomen natuurlijk om duurzaam logistiek mogelijk te maken. Dat doen we door continu te innoveren, te investeren in nieuwe technieken en IT-oplossingen en slim samen te werken met onze partners.

Duurzaam transport heeft toekomst

Onder duurzaam transport verstaan wij het vervoeren van goederen op een wijze die minimale negatieve impact heeft op het milieu. Het doel? Onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Dat is ook het doel van het klimaatakkoord van 2018, de transportsector moet in 2050 emissieloos zijn. Dit is een cruciaal onderdeel om milieuvervuiling te verminderen en een veerkrachtigere toekomst op te bouwen.

Farm Trans onderneemt actie om de verduurzaming te versnellen en wil in 2030 al CO2-neutraal werken. Om dit te halen, innoveren en investeren wij voortdurend in duurzaam transport. We werken samen met de hele supply chain aan nieuwe oplossingen voor de transitie naar duurzaam transport.

De voordelen van duurzaam transport

Duurzaam vervoer is van belang om de ecologische voetafdruk en milieuvervuiling te verminderen. Bovendien ontstaan door verduurzamen ook economische kansen en verbetert zelfs de levenskwaliteit.

Een effect van duurzaam transport is dat vervoersmiddelen minder broeikasgassen als CO2 uitstoten. Brandstoffen als benzine en diesel worden vervangen door hernieuwbare energiebronnen die emissieloos zijn. Door emissiearme voertuigen te verwelkomen, vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen. Dit heeft directe voordelen: de luchtkwaliteit verbetert, de leefomgeving wordt gezonder en de levenskwaliteit van mens en dier stijgt. De overstap naar groene energie maakt de economie veerkrachtiger, doordat het kostenbesparing en groeikansen in nieuwe bedrijfstakken creëert.

Going next level for planet and people

Daarom kies je voor duurzaam transport met Farm Trans

Farm Trans wil koploper zijn in duurzaam transport, met oog voor de toekomst. Onze planeet en haar bewoners verdienen het om met enorme respect en zorg te worden behandeld. We vinden dat onze industrie, transport en logistiek, een dringende verantwoordelijkheid heeft om zich in te spannen om klimaatverandering te bestrijden.

Het is ons doel dat onze vloot in 2030 bestaat uit nul-emissievrachtwagens, gebaseerd op batterij- en brandstofceltechnologie. We zijn enthousiast over verandering, nieuwe samenwerkingen en technische oplossingen. Onze datagedreven manier van werken biedt extra inzichten die we inzetten voor potentiële oplossingen. Samen met waardevolle partners binnen de hele sector zorgen we ervoor dat die duurzame oplossingen impact krijgen. We gaan dit avontuur aan met veel flexibiliteit, want jezelf openstellen en aanpassen zal nodig zijn om in de toekomst de transitie naar emissievrij transport succesvol te doorlopen.

Meer over Connected services

Wat doet Farm Trans nu en straks in duurzaam transport?

Farm Trans sorteert voor op de toekomst met het duurzaam vervoer van morgen. Daarbij focussen we ons op onze voertuigen én op onze mensen. Zo leren onze chauffeurs op de Farm Trans Academy een duurzame rijstijl aan die brandstofverbruik vermindert. Bovendien zijn onze vrachtwagens uitgerust met Fleetboard, een multifunctioneel boordcomputersysteem dat zuinig rijden bevordert. Ook willen we alle kilometers die gereden worden zo veel mogelijk benutten. Dit doen we door de beladingsgraad te verhogen en in de gaten te gehouden.

Als duurzame werkgever richten we ons op een gezonde & veilige werkomgeving en op het aantrekken & behouden van talent. Iedereen is welkom bij Farm Trans. We zorgen voor een prettige werkomgeving met onder meer ruimte voor sport, thuiswerken, veilige vrachtwagencabines en flexibele werkroosters. We werken in een open cultuur, waarin alles bespreekbaar is. En waarin onze collega’s zich volop ontwikkelen via de Farm Trans Academy en intern doorgroeien. Zo sorteren we voor op duurzaam transport, nu en straks.

Sustainability Report

Download ons Sustainability Report van 2021-2022

"*" geeft vereiste velden aan

Door het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid en cookiebeleid van Farm Trans.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sustainability Report

Download ons Sustainability Report van 2021-2022

"*" geeft vereiste velden aan

Door het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid en cookiebeleid van Farm Trans.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Farm Trans portret Tom
Meer weten over duurzaam transport? Of meteen samenwerken met ons als duurzame logistieke partner? Wij helpen je graag vooruit.

Tom Steenmeijer | Sales Director