Spring naar content

Chocolade transport: 9 handige tips

Chocolade transport

Farm Trans heeft de expertise en ervaring om jouw chocoladetransport probleemloos en veilig te laten verlopen. Met onze geconditioneerde transportdiensten zorgen we ervoor dat de kwaliteit en de smaak van jouw chocoladeproducten optimaal blijven, vanaf de fabriek tot aan de schappen.

Kwaliteitseisen chocolade transport

Chocolade transport vereist specifieke kwaliteitseisen om ervoor te zorgen dat de producten hun smaak en kwaliteit behouden tijdens het transport. Onze ervaren chauffeurs zijn getraind om te werken met de verschillende temperatuurregimes en hygiënevereisten die van toepassing zijn op chocolade transport. Alle koeltrailers zijn voorzien van geavanceerde koelsystemen om ervoor te zorgen dat de temperatuur altijd optimaal is. Farm Trans volgt strikte procedures om te voorkomen dat de producten worden blootgesteld aan contaminatie en beschadigingen tijdens het transport.

Chocolade transport: 9 handige tips

Het is belangrijk dat tijdens het transportproces de kwaliteit van chocolade wordt behouden. Aandacht voor detail staat hierbij centraal. Het volgen van deze tips kan helpen om ervoor te zorgen dat je chocolade in optimale staat aankomt op zijn bestemming:

 1. Vermijd direct zonlicht – Zorg ervoor dat de chocolade tijdens het transportproces niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, aangezien hitte en UV-straling de chocolade kunnen beschadigen.
 2. Scheiding van smaken – Wanneer je verschillende soorten chocolade vervoert, zorg er dan voor dat ze goed gescheiden zijn om smaakoverdracht te voorkomen.
 3. Stootdemping – Voorkom beschadigingen van de chocolade door zorgvuldig het verpakkingsmateriaal te kiezen. Materialen als luchtkussens of schuim vangen schokken op tijdens het transport.
 4. Temperatuurbeheersing – Net als veel andere producten is chocolade gevoelig voor temperatuurveranderingen. Stel de temperatuur van de trailer goed in om te voorkomen dat de chocolade smelt of kristalliseert.
 5. Stapel voorzichtig – Zorg ervoor dat de chocolade tijdens het transport niet onder zware ladingen wordt geplaatst om vervorming te voorkomen.
 6. Douanevoorschriften – Voorkom eventuele vertragingen of inbeslagnames door op de hoogte te zijn van douanevoorschriften en invoerbeperkingen voor chocolade in de landen waarnaar je exporteert.
 7. Training van personeel – Zorg ervoor dat het personeel dat betrokken is bij chocolade transport goed is opgeleid in de juiste behandelingsprocedures.
 8. Communicatie – Goede communicatie is belangrijk. Communiceer duidelijk met alle logistieke partijen over de gevoeligheid van de chocolade en de vereiste voorzorgsmaatregelen.
 9. Voorraadbeheer – Plan je verzendingen zorgvuldig en houd rekening met seizoensinvloeden en vakantieperiodes om te voorkomen dat de chocolade te lang onderweg is.
Farm Trans conditioned truck

Mogelijkheden chocolade transport

Farm Trans biedt verschillende mogelijkheden voor het vervoeren van jouw chocoladeproducten. Of het nu gaat om kleine of grote hoeveelheden, wij bieden geconditioneerd transport in heel Europa. Wij werken met jou samen om de beste optie te kiezen voor jouw specifieke behoeften en budget. Of het nu gaat om groepage, deelladingen of complete vrachten, wij zorgen ervoor dat jouw chocoladeproducten veilig en op tijd op hun bestemming aankomen.

Trailers
Onze geconditioneerde trailers zijn ingericht met de laatste technologie om jouw kwetsbare producten (voedsel)veilig en snel te vervoeren. Bij Farm Trans kunnen we jouw voedingsmiddelen vervoeren in verschillende trailers:

 • Mono Temp trailer
  Vervoert verse of diepgevroren voedingsmiddelen veilig onder één constante temperatuur, van -30 tot 30 graden Celsius.
 • Dual Temp trailer
  Vervoert meerdere verschillende voedingsmiddelen veilig onder twee constante temperaturen in één trailer, van -30 tot 30 graden Celsius.
 • Koel-vriestrailer
  Wil je zowel koelverse als diepvriesproducten distribueren? Onze koel-vriestrailer koelt en vriest in twee verschillende zones.

Chocolade transport op maat

Wij denken graag met je mee en vinden altijd een oplossing op maat in onze vloot, of in die van onze partners. Farm Trans levert chocolade transport op maat door heel Europa, inclusief het VK. Onze  vestigingen in verschillende landen werken rechtstreeks samen. Dat zorgt voor duidelijke communicatie en eigen trucks in de landen van jouw wens.

Farm Trans line art icon with packages in warehouse
Vragen of geïnteresseerd in chocolade transport? Neem contact met ons op!

Rob Goldenbeld | Sales Manager

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Of neem contact op via
info@farmtrans.com +31 (0) 168 745 299

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.