Spring naar content

7 tips voor transport van brood en bakkerijproducten

Brood-transport

Als internationaal transportbedrijf en specialist in vervoer van voedingsmiddelen zorgt Farm Trans voor voedselveilig en snel food transport naar elke gewenste locatie in Europa, inclusief het VK. Waar moet je op letten bij het transport van koelverse of diepgevroren bakkerijproducten zoals brood en banket? Onze experts delen graag hun tips.

Farm Trans line art icon bread bakery products

7 tips voor bakkers- en brood-transport

Houd bij het geconditioneerd transport van diepgevroren of verse bakkerijproducten zoals brood, (afbak)broodjes, gebak, pastries en desserts – maar ook chocolade bijvoorbeeld – rekening met de volgende factoren:

  1. Temperatuurbeheersing Houd de temperatuur van diepvriesproducten onder 0°C en verse producten op de geschikte temperatuur om bederf te voorkomen. Dat kan met geconditioneerd – ofwel temperatuur gecontroleerd transport.
  2. VerpakkingGebruik geschikte containers en verpakkingsmaterialen om schade te voorkomen en de productkwaliteit te behouden.
  3. VochtigheidscontroleHandhaaf de juiste vochtigheidsniveaus om vochtschade te voorkomen en de versheid van je bakkerijproducten te behouden.
  4. Laden en lossen – Behandel de zuivelproducten voorzichtig om beschadigingen te voorkomen en hun vorm te behouden. Zowel voor, tijdens als na het transport.
  5. Tijd Minimaliseer de transittijd om het risico op bederf te verminderen en de versheid te behouden. Is er toch kort voedselopslag nodig, bijvoorbeeld bij cross-docking? Zorg dan voor de juiste condities in koelruimtes.
  6. Voertuig – Gebruik een geschikt en goed onderhouden voertuig met temperatuurregeling om de productkwaliteit tijdens het transport te behouden. Kies bijvoorbeeld voor een koel-vrachtwagen voor temperature controlled (temperatuur gecontroleerd) transport.
  7. VoedselveiligheidJe doet er alles aan om je voedsel veilig te produceren, dus hoort ook voedselveilig transport daarbij. Zorg ervoor dat je een transporteur kiest die de voedselveiligheidsvoorschriften naleeft om de veiligheid en kwaliteit van je producten te behouden (o.a. HACCP, GMP+ FSA B4 Transport en FSSC 22000).

De juiste temperatuur voor brood-transport

Kwetsbare voedingsmiddelen als bakkerijproducten verdienen de beste omstandigheden. Farm Trans vervoert ze geconditioneerd onder ideale condities van -30 tot 30 °C. Ontdek de aanbevolen temperaturen voor transport van brood en andere producten uit het bakkersassortiment. 

-26 °C

Ingevroren brood
-26 °C

0 tot 5 °C

Gebak (pastries)
4 tot 10 °C

4 tot 10 °C

0 tot 8 °C

0 tot 5 °C

3 tot 8 °C

0 tot 2 °C

0 tot 8 °C

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Of neem contact op via
info@farmtrans.com +31 (0) 168 745 299

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Farm Trans portret Rob

Vragen over bakkerijtransport? Stel ze aan onze experts! We adviseren je graag over de meest efficiënte vorm van transport voor jouw brood- en bakkerijproducten.

Rob Goldenbeld